Partidul Pirat Romania

Mă fac mamă, „politician”!

„OK, intru în politică, mă fac, mamă, politician. Pentru ce candidez ?”

Texte în mișcare: mai în glumă, mai în serios. De la discuții între noi la unele drafturi de proiecte, genul acesta de lucruri ne trec prin cap:

  1. INTERNETUL
  2. DEMOCRAȚIA
  3. RESURSA
  4. DEMNITATEA
  5. METODA
  6. HRANA
  7. SOBA ȘI CASA
  8. DUREREA
  9. BĂTRÂNII
  10. VIITORUL
  11. GARDUL
  12. PĂMÂNTUL
  13. CREDINȚA
  14. MOBILITATEA
  15. DREPTATEA
  16. ARMATA
  17. CORUPȚIA
  18. BUCURIA
  19. PEDEAPSA
  20. SENTIMENTELE
  21. BIBLIOTECA

1. INTERNETUL

Iubim Internetul !
Și cred că și tu îl iubești, cititorule. Gândește-te la doar câteva din lucrurile  pe care ni le oferă:

  • o imensă rețea de comunicare
  • calea cea mai rapidă pentru inovație în toate domeniile
  • o platformă prin care ne putem adresa&provoca liber și direct potentaților și guvernelor
  • …și mii și mii de ore de filmulețe cu pisicuțe

Toate aceste minunății sunt posibile pentru că Internetul a fost desenat într-o formă liberă și inclusivă, astfel încât miliarde de voci găsesc o cale prin care pot exprima ceea ce au de spus, și ceea ce exprimă să se facă auzit.

Dar Internetul este în Pericol..

Apariția Partidelor Pirat a fost determinată de o foarte proastă gestiune pe care guvernele lumii actuale o aplică libertăților civile. Această proastă gestiune trebuie corectată din interior, lucru care nu se poate face decât participând la alegeri.

Partidul Pirat.ro are ca slogan politic:

  • protejarea libertăților civile,
  • promovarea culturii și a inovării,
  • implicarea imensei potențe intelectuale a tinerilor români conducerea țării.

Aceste deziderate le vom susține prin următoarele acțiuni: – opoziție față de cenzura Internetului – reforma Legii Dreptului de Autor – protecția Libertății Cuvântului – protecția Dreptului la o Viață Intimă – asigurarea fiecărui familii din România cu Necesarul unei Vieți Demne. Românii au aflat despre pericolele care pândesc Internetul la încaputul anului2012, odată cu iminența semnării ACTA. Cu acea ocazie pirații din toată lumea au ieșit în stradă, antrenând în acțiune oameni care habar nu aveau până atunci de ceea ce se punea la cale. Pentru Noi, NETățeni și Cetăţenii Europeni, ACTA a devenit simbolul unui proces decizional politic corupt, şi este o nouă probă a determinării unor forțe aparent obscure de a pune căpăstrul fiscal pe capul acestui Unicorn Eteric și Necontrolabil, INTERNETUL.

PARTIDUL PIRAT ROMÂNIA SUSȚINE

  • Drepturile omului în societatea digitală,
  • Accesul Necondiționat la un Internet liber şi deschis,
  • Dreptul de Nediscutat la Cultură și
  • Neîngrădirea de nici un fel a Libertății acesteia de a fi Împărtășită.

2. DEMOCRAȚIA

Mai întâi de toate: găsești AICI platforma Liquid Feedback a Partidului Pirat România..FĂ-ȚI UN CONT !

Democraţia Lichidă este un nume frumos pentru o formă de Democraţie Directă sauParticipativă, propusă de Partidul Pirat, pentru prima dată în istoria acestei lumi..

Democrația Participativă este acea formă de organizare a societății care presupune consultarea TUTUROR cetățenilor atunci când se ia o decizie care privește colectivitatea..un vis frumos, o utopie pe care au visat-o toți idealiștii vremurilor! Dar imposibilă, din păcate, din motive tehnice. Ceea ce poți face întro familie, întro comunitate mică, nu poți face la scara unei națiuni din simplul motiv că nu-i poți aduna pe toți într-o unitate de timp și spațiu, pentru a-i pune să voteze dacă decid să o ia într-o parte sau alta !!

Dar BRUSC ȘI SIMPLU: ceea ce a fost utopie mii de ani e perfect posibil azi. Cu ajutorul unui Instrument care a apărut de curând,INTERNETUL, orice cetățean își poate înălța glasul, și GLASUL LUI VA FI AUZIT!!  Fiecare poate fi propriul său actor politic. Un soft extrem de accesibil dezvoltat de Piratenpartei-Partidul Pirat Germania în 2009 permite fiecăruia să-și creeze un cont, o identitate digitală cu ajutorul căreia poate colecta propuneri legislative și poate hotărâ trecerea acestora în executiv- ori nu. Mai mult, dacă propunerea legislativă privește chestiuni la care nu te pricepi- de pildă, tu fiind medic, nu știi ce fel de traseu e mai potrivit pentru noua autostradă națională, dar ai încredere în capacitățile profesionale ale domnului X- și atunci poți delega votul tău către acesta,  având oricând posibilitatea de a-i întrerupe delegarea, dacă dorești.

Acest program se numește Liquid Feedback și a dat numele acestui tip de democrație participativă.
Să-ți faci un cont aici e la fel de simplu cu a-ți face un cont pe Facebook.
A folosi funcțiunile acestuia e la fel de ușor cu a bea o bere bună.

Liquid Feedback are o scurtă pre-istorie:

1. În 2002, primarul orașului Hamburg, Germania, a decis să consulte publicul cu privire la perspectivele de dezvoltare generale ale oraşului.Pentru aceasta, Universitatea din Hamburg dezvoltă un program digital experimental prin care se colectează și se dezbat idei. Peste 54 de idei unice apar. Cinci sunt selectate pentru execuţie. Primarul a spus: ” Nu am vazut niciodata ceva atât de creativ şi atâtea discuţii generatoare de idei bune . ”

2. Începând cu anul 2006, primarul din GRIGNY, în apropiere de Lyon,Franța, lansează o consultare publică anuală pentru a decide bugetul municipal: așa numitul Buget Participativ . În 2011, bugetul participativ a reprezentat 25% din bugetul total al orașului, soarta acestuia fiind hotărât în proporție absolută de cetățeni..

3. În Islanda, rescrierea Constituţiei ţării după criză financiară din anul 2008 s-a făcut princonsultarea fiecărui islandez. Chiar dacă implicarea acestora nu a fost la înălțimea așteptărilor, această experienţă constituie un precedent valoros mai ales prin alegerea lui ca instrument de lucru.

4. De curând, administrația din  Friesland din Germania a hotărât să implementeze Liquid Feedback ca mijloc prin care se vor discuta și adopta deciziile  administrative și politice ale districtului, care numără aproximativ o sută de mii de locuitori.

Cum functionează ?
Caracteristicile și funcționalitățile Liquid Feedback-ului permit discernerea tendinţelor majore-consensuale, precum şi propunerile alternative.
Pentru fiecare propunere, se dezvoltă o dezbatere care se desfășoară sub forma unui forum online. Acest forum aduce la un loc toate componentele unei propuneri- avantajele, beneficiile dar și contradicţiile acesteia. Componentele pot fi sociale, legislative, juridice, tehnologice, etc. Această etapă constituie inima sistemului.
Propunerile şi avizele sunt scrise sub formă de rezumat.
Apoi, încep consultări publice şi voturile asociate.
Un site alternativ prezintă propunerile care trec.

Partidul Piraţilor din Germania foloseşte Democraţia Lichidă cu ajutorul instrumentului Liquid Feedback.

Succesul la care a dus implementarea acestui soft este vizibil și unui chior, și unui surd, și unui ciung: Partidul Pirat Germania a intrat În parlamentele landurilor în proporție de 8-9 la sută..în timp ce partidul Angelei Merkel a scăzut la 25% !!

Și asta așa, în sandale și pe biciclete !
ARRRGH

3. RESURSA

„Nu știu să mă cert..”

Ba bine că nu! Ce altceva ai putea să știi? Arta succesului este să fii deschis argumentației. Popoare întregi au dispărut, refuzând să se certe, să argumenteze.

Cei care mișcă lucrurile sunt Tinerii Oameni. Ei cred în Miracole. Ei nu simt nevoia să domine toate argumentele -pentru că știu să argumenteze. Tinerii recunosc mereu că resursa învățării este fără sfârșit. Lăsați liberi, ei vor îmbătrâni tineri, asigurând resursa.

4. DEMNITATEA

Să trăiești cu Demnitate versus Să trăiești cu Demnitatea

A întreba „ce înseamnă să trăieşti cu demnitate” poate părea ciudat acum, când lupta acerbă pentru supravieţuire abia dacă ne mai permite luxul de a mai pune-n balanţă astfel de întrebări. Dar dacă ne-am opri un moment, dacă ne-am gândi la această întrebare, am „vedea” că nu este nici pe departe o meditaţie tocmai inutilă a unui om cu prea mult timp liber. Întrebarea „ce înseamnă să trăieşti cu demnitate” atentează la mai mult decât la a afla care este sensul vieţii, depăşeşte căutarea individuală a sensului pentru a fora gurmand în chiar izvoarele culturii contemporane. Pentru că dacă nu este posibil traiul cu demnitate, atunci viaţa este lipsită de afinitate transcendentală, iar în acest caz, singurul ţel în timpul scurt ce ni s-a alocat ar fi să înşfăcăm orice emoţie întrun sac negru de gunoi, până când luminile se sting definitiv. Doar dacă am putea da un sens demnitații vom avea putința să ne gândim cum să ne punem viaţa în ordine şi, în sens mai larg, cum încurajează cultura noastră un stil de viaţă demn.

5. METODA

La moarte INEPTOCRAȚIE ! (in-epto-crație: formă de organizare politică a societății în care cei mai puțin capabili să conducă sunt aleși de către cei mai puțini capabili să producă și care se autorăsplătesc apoi cu bunuri și servicii confiscate de la o populație diminuată de producători.) Salut secolule 21. Salut schimbare si pace fără precedent!  La revedere briocrație!  Adio bandă roșie, bandă neagră, bandă turbocapital!!  Adio obișnuinței să faci lucrurile așa cum am le-ai făcut întotdeauna.. Și înainte de toate, la revedere oamenilor, companiilor si guvernelor care NU FAC. Iată- A FACE este verbul care va petrece lucrurile de acum înainte..Make-ingul*  va înlocui Market-ingul**: CINEVA: să vină CINEVA să FACĂ ceva !!   Make-rii –„CeiCeFac”  îi vor înlocui pe Market-eri –CeiCeVând” .  CeiCeFac sunt oamenii care ne vor conduce mai departe. Fonetic , Make-ing suna aproape ca Market-ing, doar că avem un comutato-R:  Market-erii investesc în povești despre  produse care să vă ocupe viața, Make-rii investeasc în crearea produselor despre care altii vă povestesc. Make-rii sunt inventatori, artizani şi salvatori. Make-rii vor trece la conducere ca Făuritori iar Market-erii vor fi în urma lor hrănindu-se din miezuri.. Cum vedem lucrurile:

  •  Ideile sunt ieftine. Să recunoaştem, ideile sunt ieftine, iar ideile bune ne invadează mereu. Aproape toată lumea are o idee bună pentru ceva, fie ea „mare” sau „mică”.
  •  Ideile care nu se raspandesc, nu au valoare.Make-rii nu sunt „preţiosi” cu ideile. De fapt, Make-rii prosperă împărtăşind Idei. Ei procedează astfel întrucât știu ca Ideile apar pentru a fi puse în execuție si nu pentru a fi puse în Bănci. Ei mai știu că dacă mai multe persoane sunt dispuse să accepta o Idee atunci este mai bine ca aceasta să le fie împărtășită.
  •  Oamenii care au idei şi nu fac, nu ştiu.  Ați primi  un „sfat bun” de la cineva care nu a experimentat lucrul despre care sfătuiește? Nici De Cum ! A  avea ceva valoros în minte şi a nu face este similar unui arhitect scufundat între schițe după care nimeni nu construieste niciodata nimic..
  •  Make-rii nu decid să facă- Make-rii trebuie să facă.  Acesta nu este un model de afaceri, acesta este un model de viaţă. Nu există nici o alegere pentru un Make-r, există o Viziune care trebuie să fie în- făptuită. Viziunea îl bântuie pe Make-r, aceasta este iubirea lui care nu-i dă odihnă. Viziunea trebuie să fie concretizata, iar Make-rul este obligat să o facă.
  •  Maketerii sunt condusi de curiozitate, nu de corectitudine.. Market-erii se vor corecți, ei trebuie să ghicească corect mersul lucrurilor. Make-rii ştiu că a avea dreptate tot timpul este plictisitor. Make-rii nu se străduiesc să fie corecti, pentru că ei ştiu că acest “corect” se schimbă la fel de sigur ca anotimpurile. În cuvintele lui Manic Street Preachers, „This Is My Truth Tell Me Yours”.
  • Make-rii nu se tem să întrebe: “De ce?” –lor nu le este niciodată frică de aceste trei cuvinte: “Eu nu ştiu.”
  •  Make-rii nu iau parte la o repetiţie. Odată cu noul Mileniu, pentru indivizii din toată lumea a început o etapă nouă, avidă de performanţă. În acest nouTeatru, indiferent dacă ai parte de ovaţii sau de o sală goală important e să joci un spectacol ce trebuie vazut.
  •  Make-rii nu depun eforturi izolate întru perfecţiune, ei se străduiesc să se conecteze.. Este sigur că o Idee care rămâne doar Idee este la un pas de întrupareMake-rii fac astfel ca ideile să se poată conecta. Make-rul este un „bun conductor” de Idei: chiar dacă el nu vede o finalitate practică pentru o anumită Idee- o transmite celor care pot găsi o conectare.
  •  A face pentru toata lumea nu inseamna a face pentru nimeni. Make-rii nu făptuiesc pentru pieţe- aceasta este pentru Market-eriMake-rii înţeleg că „Ceea ce este mic” este noul „Ceea ce este Mare”, ei înţeleg agilitatea, rezolvă întrebări specifice şi probleme uitate, pentru a prezenta răspunsuri noi. Ei înţeleg că rezolvarea unei probleme pentru un număr mic de persoane este de neprețuit.
  •  Make-rii ştiu că dacă nu sunt speriaţi, nu sunt in regula. Make-rii destestă să se repete. Make-rii sunt animați de dorința aproape erotică de a experimenta situații care nu existau înainte. Make-rii știu că a nu ști cum să facă ceva este cel mai bun motiv pentru a face acel ceva. Ei cunosc “marginea insângerata a prăpastiei“, ei stiu că cicatricile există pentru a fi  purtate cu mândrie.
  • Make-rii trebuie să se oprească din scris și citit ACUM !! Make-rii trebuie să purceadă la A FACE !!.

*  Make-ing este știința care în loc să spună o poveste despre CEVA face ca acel CEVA să devină o poveste

**Știința de a vinde ceva se numește market-ing. Succesul unui market-er este atunci când spune o poveste despre CEVA care-l vinde pe acel CEVA.

6. HRANA

Trăim în România, hrana crește aproape singură din pământul acesta drăgăstos. Avem doar să o lăsăm, să o ajutăm, să o dezmierdăm să răzbească. Pentru asta vom da afară din România pe Monsanto, aduși aici de Ceaușescu, înfiltrați până la conducerea Ministerului Agriculturii. Apoi vom face agricultura strămoșilor, cu care este obișnuit pîmântul țării noastre.

Și mai ales vom învăța să facem din nou pâine, pentru că pâinea care se găsește în comerț, absolut fără excepție, e pentru porci.

7. SOBA ȘI CASA

Trăim jumătate din viața noastră în frig, în foarte frig. Spre deosebire de țările ecuatoriale sau tropicale, România îngheață iarna.

Este esnțial pentru români să se afle în preajma unei sobe. O sobă înseamnă o casă, care înseamnă menținerea demnității. O sobă reprezintă minimul necesar pentru un român, în rest va rezista oricât, oricând.

Regimul comunist din țara noastră ne-a ținut în frig, un frig cumplit. Imediat după schimbarea lui, a doua zi, toate caloriferele României dogoreau, deși aveam o industrie energofagă- care astăzi nu mai există, deși aveam instalații care pierdeau pe drum 50% din puterea calorică.

CAREVASĂZICĂ se poate !!!

Pentru ce suntem din nou ținuți în frig? Ei bine, ȘTIM.

8. DUREREA

Industria farmaceutică trebuie să lucreze pentru Oameni, nu pentru profit. Comunitatea medicală va fi readusă la demnitatea care i se cuvine, aceea de garant al vieții.

Medicii, farmaciștii, paramedicii, pompierii, surorile sunt cei mai „OAMENI PENTRU OAMENI”. Care este motivul pentru care nu sunt plătiți așa cum se cuvine? Care este motivul pentru care între un gropar și o soră medicală este ales groparul?

Ei bine, ȘTIM !

 

9. BĂTRÂNII

Este în regulă să fi bătrân și să le permiți Copiilor tăi să te vadă plângând. La urma urmei este mai bine să îmbătrânești decât să mori tânăr. Sfâșierea pe care Tinerii Oameni o simt în suflet atunci când își văd părinții neputincioși e cea mai bună punte peste „prăpastia dintre generații”.

Dar asta aparține pământului. Pe Internet 1 nu este mai bătrân decăt 0. Vârsta nu ne-o dă anul nașterii, ci agerimea minții.

10. VIITORUL

Hiper-, Super-, mega- pregătește-te, apoi aruncă-te în valuri. Fi excentric acum, nu aștepta senectutea pentru a purta purpuriu.

11. GARDUL

Apariția gardului,illo tempore, a fost determinată de nevoia omului de a ține animalele captive, pentru a fi domesticite sau pentru a fi sacrificate.

Cu timpul, unii dintre ei au observat eficiența acestuia, și l-au extins, înțărcuind curți, câmpii, munți, țări, popoare. Au creat o matrice existențială care a justificat crime, pogromuri și holocausturi.

Când inchizitorii spanioli au debarcat în Lumea Nouă, au găsit păduri și câmpii curățate și îngrijite, populate cu oameni și animale care se mișcau liber, după reguli extrem de simple… perfect: primul lucru pe care l-au făcut a fost să îngrădească . Au făcut la fel ca în Europa evului mediu, au măsurat, aupus garduri și s-au declarat proprietari.

Același lucru se întâmplă acum în cea mai nouă lume dintre lumi, Internetul. Au venit, închizitorii, cu pretenții de în-grăditori. Vor să confiște grădina asta, oferindu-ne în schimb bomboane mucegăite. Să nu-i lăsăm, măi oameni buni. Cu noi nu merge așa, cunoaștem foarte bine această tactică.

Le vom da foc, le vom pune bombe.

12. PĂMÂNTUL

1. Glia

Vom cere să se oprească nesfârșitul audit al pământului. Vom cere să fim lăsați să-l acoperim cu pansamente, să-l vindecâm pentru a ne mândri cu frumusețea lui.

Umblă vorba că guvernele de până acuma au vândut pământul la greu. Italienii l-au cumpărat pe nimic de la țărani, au ras cu boldăzărele stratul fertil, l-au încărcat în tiruri și l-au cărat în Italia. Alții spun că se pregătește loc curat aici la noi pentru marea revenire a evreilor, care s-ar fi săturat să bombardeze palestinieni. Adică vor veni vreun milion de evrei puși pe treabă. Ăsta-i motivul pentru care președintele Bășină îndeamnă elitele să plece pe unde văd cu ochii. Ăsta ar fi motivul pentru care suntem ținuți în frig, omorâți din lipsa de grijă, prostiți cu crucea. Ăsta ar fi motivul pentru care sunt încurajați „politicieni” de tip chel-stop precum Dan Diaconescu, Gigi Becali…Bazaconii.

Partidul Pirat România are o părere:  lucruri trebuiesc expuse. Politica făcută de cei pe care îi alegem trebuie  să fie transparentă FĂRĂ NICI O EXCEPȚIE . Apoi, vom hotărâ împreună.

2. Patria

Existența terestră a vreunei patrii este iluzorie, în cel mai bun caz temporară. Țarcul național care ține între  granițe o populație etnică poate fi modificat oricând, la buna dispoziție a depozitarului Celei Mai Puternice Arme. Aromânii din Pindar au fost svânturați fără drept de apel, la fel și Armenii, Kurzii, Palestinienii. Alții au fost luați, dați, alipiți, trimiși la muncă în străinătate. O generație suferă apoi se uită, rămân doar nostalgii.

Ceea ce rezistă este limba. Limba este foarte greu de ucis. Se formează greu, în decursul a mii de ani. O populație capabilă să nască o limbă în care să se scrie, să se gândească și să se iubească, devine UN POPOR. Cronologia unui popor nu devine Istorie decât în virtutea apartenenței acestuia la o Limbă unică.

Patriotismul este atunci când vorbești în Limba ta în care te-ai născut, în Limba în care ți-ai chemat părinții. Limba Română o ai imprimată pe circumvoluțiuni și este gratuită. Limba Română nu este supusă tranzacțiilor comerciale și de aceea nu este înțărcuită.

Lasă cea mai liberă componentă a inimii tale să fie Patria ta: Limba Română.

3. Împreunare

Patria se suprapune Gliei așa cum nou născutul se suprapune genitorilor. Plăcuțele de la Tărtăria au năucit lumea nu neaparat prin mesajul scris pe ele, nu neaparat prin vechimea lor, cât prin faptul că au fost confecționate din LUT LOCAL, pe un teritoriu cu localități care au ca nume cuvinte sumeriene: Kugir, Urăștie, Sumeria.

Aceasta este o EVIDENȚĂ. Evidențele, oricât dorești să le ascunzi, diluezi, fardezi, ies la iveală ca uleiul deasupra apei.

13. CREDINȚA

Până acum am evidențiat un singur adevăr în relația cu Dumnezeu: putem să-l înjurăm oricât, nu se supără. Dar relația noastră personală cu Dumnezeu nu afectează Cartea lui Dumnezeu,  BIBLIA, care rămâne cea mai mare carte. Din ea putem învăța printre altele următorul fapt: Totul se poate schimba cât aiclipi..dar nu dispera, Dumnezeu nu clipește niciodată !

Dar pentru a învăța asta nu este nevoie de ore speciale în școli. Se poate lipi la ora de istorie, la cea de literatură, la filosofie. Locul preoților este la capătul morților, rolul lor este acela, uitat, de călăuză a sufletului pe celălalt tărâm. Și asta doar la cerere.

14. MOBILITATEA

Mișcă-te, abandonează starea (stătută) lucrurilor. Curăță drumul apoi fugi pe drumul curățat. Miracolele pândesc peste tot.

15. DREPTATEA

Justiția societății în democrația participativă va fi privatizată. Judecătorul va fi o societate pe acțiuni care va cotată la bursă. Pentru că judecătorii nu vor fi niciodată de stăvilit în avariția lor decât atunci când vor fi la mâna acționarilor.

16. ARMATA

„Dad, how do soldiers killing each other solve the world’s problems?”
Bill Watterson

România nu mai are armată. Cele câteva corpuri militarizate care subzistă vor fi trecute în subordinea Pompierilor, ale Grănicerilor, ale Paramedicilor, ale Serviciilor de Pază și Protecție, acolo unde este nevoie de ei pentru asigurarea unor servicii în slujba populației civile, în cazuri extreme.

În locul acestora instituția va fi reorganizată, va primi numele de Armata Confucius: ARMĂ DE SEDUCȚIE ÎN MASĂ. Va funcționa cu statut de Universitate. Vor fi primiți oamenii cu înclinație clinică spre arme, vor frecventa cursuri de filozofie a armelor precum „ZEN- tirul cu arcul”, „Arta duelului la gentilomi” sau „Cum să sculptezi o bombă din lemn de cireș”.

17. CORUPȚIA

Corupția este pentru suflet ceea ce lepra este pentru trup. Trebuiesc tratate la fel. Dacă oricum suntem prea mulți pe acest pământ, cei care vor fi eradicați vor fi corupătorii- ceii care sunt victime, corupții vor avea parte de clemență. Corupătorii din România vor fi deportați întro Colonie Penitenciară Specială, numită Leprozeria Sufletelor Curupte, situată pe Insula Șerpilor. Vor fi lăsați acolo, să facă agricultură. Celui care va putea să înoate până la țărm i se va oferi o șansă la reintegrare.

18. BUCURIA

Nimeni nu este însărcinat cu gestionarea bucuriei tale, doar tu. Abuzeaz-o fără teamă.

19. PEDEAPSA

Cel care supără cu intenție un alt om poate fi dojenit. O dojană eficientă ar putea fi excluderea socială. Cel care ucide cu intenție un alt om va suferi o pedeapsă mai mare decât excluderea socială dar mai mică decât moartea. O pedeapsă eficientă ar fi să i se taie mâna cu care a ucis și în locul ei să i se coase mâna celui ucis. Doar o corecție fizică îl poate opri pe torționar să torționeze, asta a rezultat după câteva mii de ani de experimente penitenciare.

20. SENTIMENTELE

Forgive but don’t forget.

Fă o selecție a sentimentelor, folosește-le așa cum folosește un violonist vioara: bine acordate. Dar lasă vioara să cânte, nu-ți înăbuși sentimentele, arată-le. Înăbușirea trăirilor duce la frustrare, frustrarea duce la alienare. De alienare știu să scape doar artiștii, care sublimează această reprimare a sentimentelor în arta lor.

Dar artiștii sunt puțini, iar toți ceilalți, care nu știu și nu pot să-și decompreseze sufletul, devin pur și simplu OAMENI RĂI.

21. BIBLIOTECA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. despre cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close