Vrei să fii PIRAT?? Completează Formularul
Partidul Pirat Romania

Politica de Confidentialitate Online/ Online Privacy

Notiuni de Baza Online despre Politica de Confidentialitate

Să aruncăm o privire peste câteva informații de bază despre politica de confidențialitate online a unui sit web.

Ce tip de site are nevoie de o politica de confidentialitate?

Orice sit web sau serviciu care colectează datele utilizatorilor, urmărește analiza utilizatorilor sau afișează reclame, are nevoie de una.

De ce sunt aceste politici necesare?

Politica de confidențialitate online explică utilizatorilor:

  • Ce informații adună
  • Cum colectezi informațiile
  • Cum stochezi și protejezi informațiile

Exista o diferenta intre tipurile de informatii colectate?

Da. Cele mai multe politici separă informațiile personale de identificare de datele care nu sunt personale (non-private).

Institutul Național de Standarde și Tehnologie (NIST) definește informații personale de identificare ca fiind:

“Orice informație despre o persoană, păstrată de o agenție, inclusiv (1) orice informație care poate fi utilizată pentru a distinge sau urmări identitatea unui individ, cum ar fi numele, numărul de securitate socială, data și locul nașterii, numele de fată al mamei sau înregistrări biometrice; și (2) orice alte informații care sunt legate de individ, cum ar fi cele medicale, educaționale, financiare, precum și informații legate de ocuparea forței de muncă.”

Datele care nu sunt personale (non-private) sunt definite ca fiind:

“Informațiile care pot corespunde unei anumite persoane, cont sau profil, dar nu sunt suficiente pentru a identifica, contacta, sau localiza persoana căreia îi aparțin informațiile.”

Exemplele includ:

  • Tipul de browser
  • Detaliile de plug-in ale browserului
  • Fusul orar local
  • Data și ora fiecărei cereri de vizitare (adică sosire, ieșire pe fiecare pagină web)
  • Limba de preferință
  • Situl de trimitere
  • Tipul de dispozitiv (de exemplu pentru desktop, laptop sau smartphone)
  • Dimensiunea ecranului, adâncimea de culoare de ecran și sistemul de fonturi

Mulți utilizatori îngrijorați de distribuirea acestor informații folosesc extensii de bază non-privat pentru browser pentru a masca disponibilitatea acestora. De asemenea, VPN-urile ajută la evitarea partajării anumitor tipuri de date non-private. De exemplu, un VPN poate masca momentul vizitei la fața locului, precum și fusul orar local al utilizatorului.

Exista consecinte juridice daca nu postez o politica de confidentialitate?

Da. Colectarea de date fără a detalia activitatea utilizatorilor este pedepsită prin lege. Ești, de asemenea, la risc dacă încalci termenii politicii tale prin colectarea mai multor informații decât susții sau dacă modifici modul de colectare a datelor sau utilizarea lor fără a actualiza politica.

Politica de confidentialitate online a Partidului Pirat Romania (PIRAT)

Politica de confidențialitate online standard prevede că utilizatorii sunt de acord cu politica, pur și simplu prin utilizarea sitului.

     1.Colectarea de informații

Noi colectăm informații atunci când te înregistrezi pe unul din siturile noastre, te loghezi, te inscrii în PIRAT, și/sau atunci când te deconectezi. Informațiile colectate includ numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, datele de identitate conforme actului de identitate.

În plus, vom primi în mod automat și vom înregistra informații de la computer-ul și browser-ul tău, inclusiv adresa IP, software-ul și atributele hardware, precum și pagina solicitată.

     2.Utilizarea de informații

Oricare dintre informațiile pe care le colectăm pot fi folosite pentru a:

  • Personaliza experiența ta și pentru a răspunde nevoilor individuale
  • Furniza conținut publicitar personalizat
  • Îmbunătăți situl nostru
  • Îmbunătăți serviciul clienți și nevoile de asistență
  • Contacta prin e-mail
  • Administra PIRAT conform legii partidelor în vigoare.

     3. E-Commerce de confidențialitate

Noi suntem singurii deținători ai informațiilor colectate pe aceste situri. Informațiile tale personale de identificare nu vor fi vândute, schimbate, transferate sau date oricărei alte societăți, indiferent de motive, fără consimțământul tău, altele decât cele necesare pentru îndeplinirea unei cereri și/sau tranzacție, de exemplu pentru a trimite o comandă.

     4. Dezvăluirea părților terțe

Noi nu vindem, nu negociem sau transferăm către părți din afară informațiile tale personale identificabile. Acest lucru include părțile terțe de încredere, care ne asistă în operarea site-ului nostru sau în conducerea afacerii, părțile fiind de acord să păstreze confidențialitatea acestor informații.

Noi credem că este necesar să se facă schimb de informații, cu scopul de a investiga, preveni sau de a lua măsuri ce privesc activitățile ilegale, suspiciunea de fraudă, situațiile care implică potențiale amenințări la siguranța fizică a oricărei persoane, încălcări ale termenilor de utilizare, sau altfel cerute de lege.

     5. Protejarea Informațiilor

Vom pune în aplicare o varietate de măsuri de securitate pentru a menține siguranța informațiilor tale personale. Folosim criptarea de stat-of-the-art pentru a proteja informațiile sensibile transmise online. Doar membrii care au nevoie să efectueze un anumit task (de exemplu alcătuirea unor liste cerute conform legii) beneficiază de acces la informațiile personale de identificare. Calculatoarele/serverele folosite pentru a stoca informațiile personale de identificare sunt păstrate într-un mediu sigur.

     6.Folosim cookie-uri?

Da. Cookie-urile îmbunătățesc accesul la site-ul nostru și identifică vizitarea repetată. Mai mult decât atât, cookie-urile noastre sporesc experiența unui utilizator prin urmărirea și direcționarea în funcție de interesele lui/ei. Această utilizare de cookie-uri, cu toate acestea, nu este în nici un fel legată de orice informație personală de identificare de pe site-ul nostru.

     7. Dezabonare

Folosim adresa de e-mail furnizată pentru a-ți trimite informații și actualizări referitoare la comanda, știri ocazionale despre companie, informații legate de PIRAT etc. Dacă în orice moment dorești să te dezabonezi de la primirea email-urilor viitoare, vom include instrucțiuni de dezabonare detaliate în partea de jos a fiecărui e-mail.

     8. Consimțământul

Prin utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu politica noastră de confidențialitate.

      9. Politica prelucrarii datelor cu caracter personal

PIRAT prin WORKAT.MONEYTRACKTOR in calitate de autor, propietar si administrator al sitlui web www.partidulpirat.ro, respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal al fiecarei persoane care acceseaza acest site-ul web in vederea efectuarii de consultare și înscrieri online.

In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private, WORKAT.MONEYTRACKTOR are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile prezentate mai jos, datele personale care ne sunt furnizate asa cum prevad dispozitiile legii 677/2001 cu modificarile ulterioare privind protectia datelor personale.

In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001, persoanele inregistrate, in caliatate de persoane vizate, au urmatoarele drepturi:

  • Dreptul la informare (art.12)
  • Dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13);
  • Dreptul de interventie asupra datelor cu caracter personal (art.14);
  • Dreptul de opozitie (art.15);
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17);
  • Dreptul de a se adresa justitiei (art.18).

Orice informatie furnizata de dumneavoastra va fi considerata si va reprezenta consimtamintul dumneavoastra expres ca datele dumneavoastra personale sa fie folosite de WORKAT.MONEYTRACKTOR in conformitate cu scopurile mentionate mai jos.

Daca doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie actualizate sau scoase din baza de date, ori aveti intrebari legate de confidentialitatea datelor, ne puteti contacta / notifica oricand utilizand datele de contact existente pe site.

Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie colectate, va rugam sa nu ni le furnizati.

     10. Scopul colectarii datelor
  • oferirea serviciilor solicitate de dumneavoastra;
  • pentru a va confirma serviciile pe care le-ati comandat in sistem on-line si a va furniza informatii suplimentare cu privire la acestea;
  • transmiterii de mesaje în legătură strictă cu avtivitatea PIRAT;
  • pentru activitati specifice RIOT, in situatia in care sunteti interesati sa faceti parte din echipa PIRAT si ati completat formularul „VREI SA FI PIRAT?”
    prin intermediul site-ului.
PIRAT prin WORKAT.MONEYTRACKTOR nu va dezvalui unei terte parti niciuna dintre datele dumneavoastra (informatii personale sau informatii optionale) fara acordul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care avem convingerea, de buna credinta, ca legislatia ne impune acest lucru sau ca acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor sau a proprietatii societatii noastre.

     11. Securitatea datelor colectate si procesatePIRAT prin WORKAT.MONEYTRACKTOR utilizeaza metode si tehnologii de securitate avansate, impreuna cu politici stricte aplicate salariatilor si procedurilor de lucru, incluzand audit-ul periodic pentru a proteja datele cu caracter personal, colectate si procesate conform prevederilor legale in vigoare.Echipamentul de tip server pe care este gazduit site-ul web prin intermediul caruia colectam date cu caracter personal este protejat atat la accesul fizic cat si la accesul de la distanta (limitat), fiind instalat intr-un centru de date si supus periodic unui audit de securitate.

Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate.

     12. Definitii
Date cu caracter personal: Orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal: Orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu character personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

Stocarea: Pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese.

Operator: Orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.

WORKAT.MONEYTRACKTOR: entitate anonimă care gestionează din umbră nevoile on-line ale PIRAT.

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close